Hvordan skal huset se ud?

Et-plans hus
Typisk parcelhus, hvor tagkonstruktionen er med gitterspær. Taghældningen kan variere fra 10-45°. Huset er ikke dimensioneret til, at tagrummet kan inddrages på et senere tidspunkt, så eneste udvidelsesmulighed bliver tilbygning.

½-plans hus
Det klassiske 1½ plans hus, hvor udsigten kan nydes fra 1.sal. Stueplan kan f.eks. være indrettet med entré/hall, stort bryggers, køkken-alrum og stue. Og 1. sal med værelser og soveværelse med tilhørende påklædningsrum/walk-in closet. En flot detalje kan være en fremskudt frontkvist, som giver lidt ekstra plads til, f.eks. spisebordet i køkken-alrummet og sofaen i stuen på 1.sal.

2-plans hus
I det moderne 2-plans hus er der god loftshøjde i både stueplan og på 1.sal, og man slipper for skråvægge. Her er der mulighed for spændende detaljer,  f.eks. overdækket terrasse i stueplan og balkon på 1.sal. Et smukt hus med fladt tag eller sadeltag. Uanset husets størrelse opnås en praktisk og  funktionel indretning med fuld udnyttelse af alle kvadratmeter – og minimal spildplads. Her er rig mulighed for at nyde udsigten fra 1.sal, hvor der er fuld loftshøjde.

Materialevalg

Der er rigtig mange detaljer og materialevalg der skal til- eller fravælges. I første omgang er det de udvendige valg i forbindelse med husets arkitektoniske udtryk der skal vælges. Skal huset være vedligeholdelsesfrit, skal der være udhæng, hvad med kviste? – alt sammen valg der er vigtige for udseendet af Jeres nye hus.

Læs meget mere om emnet i vores boligbog

Anna Grethe P. Aggerholm

Arkitekt, boliger – stuehuse – parcelhuse, Mindre erhverv i det åbne land, Myndighedsbehandling

Mobil20 11 79 14
Emailagpa@byggeri-teknik.dk

Dennis P.K. Nielsen

Bygningskonstruktør / Constructing Architect / Vindmøllevisualiseringer

Mobil: 61 85 65 81
Emaildn@byggeri-teknik.dk

Kontakt os